MitsuStyle MitsuStyle

Go Back   MitsuStyle > The Homefront! > Project Talk

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 4 Weeks Ago   #101
mark4g63t
 
mark4g63t's Avatar
 

Join Date: Jun 2012
Location: Twin Cities
Drives: 95 Talon TSI
Posts: 910
Re: Mark's Talon

Finally got my block back! Started to assemble it and was about to time it tonight when the machine shop called and said he couldn't remember if he spun the balance shaft bearings or not to block the oil passage, since mine are deleted.. well I went and checked and they sure enough were not spun..got it back apart and knocked the bearings out and spun them. Waiting on a new front case gasket now before I can go further.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0710.jpg
Views:	11
Size:	716.0 KB
ID:	16687   Click image for larger version

Name:	IMG_0712.jpg
Views:	9
Size:	807.3 KB
ID:	16688  
__________________
BW8776, e-85
mark4g63t is offline   Reply With Quote
Old 4 Weeks Ago   #102
AwdGSX13
 
AwdGSX13's Avatar
 

Join Date: Mar 2006
Location: Minnesota
Drives: Cars
Posts: 1,392
Re: Mark's Talon

Coming along great, looks like youre getting close
__________________
-Matt



'94 Eagle Talon TSI AWD
'06 Acura TL
AwdGSX13 is offline   Reply With Quote
Old 4 Weeks Ago   #103
mark4g63t
 
mark4g63t's Avatar
 

Join Date: Jun 2012
Location: Twin Cities
Drives: 95 Talon TSI
Posts: 910
Re: Mark's Talon

Thanks Matt, it's coming along at a good rate.

How's this look for timing?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0726.JPG
Views:	15
Size:	545.7 KB
ID:	16689   Click image for larger version

Name:	IMG_0728.JPG
Views:	12
Size:	479.0 KB
ID:	16690  
__________________
BW8776, e-85
mark4g63t is offline   Reply With Quote
Old 4 Weeks Ago   #104
asshanson
immune from paybans
 
asshanson's Avatar
 

Join Date: Oct 2005
Location: West Des Moines
Drives: poorly
Posts: 4,279
Send a message via AIM to asshanson
Re: Mark's Talon

Looks ok from the pic, but it's difficult to tell from pics. Only good way is to take a straight edge from center of cam gear bolts and verify the marks line up on both gears.
asshanson is offline   Reply With Quote
Old 2 Weeks Ago   #105
mark4g63t
 
mark4g63t's Avatar
 

Join Date: Jun 2012
Location: Twin Cities
Drives: 95 Talon TSI
Posts: 910
Re: Mark's Talon

Went to start it and got a crank no start. It has fuel and spark, timing is good and I've played with the cas and the plug wires (swapping 1&4 and 2&3) and just doesn't want to start. I may have cooked the ecu because under first startup i saw smoke from under the dash area. After some researching I found out the isc and the injector resistor box have "identical" plugs and if you hook them up wrong you can blow the isc capacitor? In the ecu, although everything on link seems to be reading correctly I will be double checking this. Going to also throw the ecu in a friends eclipse and see if it starts.
__________________
BW8776, e-85
mark4g63t is offline   Reply With Quote
Old 2 Weeks Ago   #106
mark4g63t
 
mark4g63t's Avatar
 

Join Date: Jun 2012
Location: Twin Cities
Drives: 95 Talon TSI
Posts: 910
Re: Mark's Talon

Got it started last night! Going to finish wrapping it up this week and get ready for a test drive. I have the launch control device installed which makes bleeding the clutch a pain, but that's the last major thing to do before test drive.

Have one issue where the isc value keeps dropping. Not sure if it's a bad sensor or ecu related.
__________________
BW8776, e-85
mark4g63t is offline   Reply With Quote
Old 1 Week Ago   #107
mark4g63t
 
mark4g63t's Avatar
 

Join Date: Jun 2012
Location: Twin Cities
Drives: 95 Talon TSI
Posts: 910
Re: Mark's Talon

Had a issue where the car would start to climb in RPMs at idle once it got about 160 or so and no matter what I did I couldn't bring it down. The ISCPosition value would start off great but then drop to zero as the car heated up, causing the high idle/ idle surge.
Determined that the ECU was at fault (really my fault).
So new ECU is on the way!
__________________
BW8776, e-85
mark4g63t is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.